Chestionare Auto DRPCIV categoria B, C, D, E, A si Redobandire Permis

Chestionare auto 2022 in formatul examenului DRPCIV, teste auto pentru promovarea examenului teoretic de la politie . Completeaza acum chestionare auto DRPCIV!

Fiți pregătiți pentru obținerea permisului de conducere!
Răspundeți la cât mai multe chestionare auto DRPCIV!

descarca carte

Fie că vreți să vă înscrieți la școala de șoferi sau să vă redobândiți permisul de conducere, pe siteul nostru găsiți ajutorul de care aveți nevoie. V-am pregătit o serie de chestionare auto online care vă vor ajuta să vă testați cunoștințele teoretice.

In aceasta pagina chestionarele auto sunt cu intrebari care le veti intalni la examenul DRPCIV. Aceste intrebari sunt structurate pe categorii in functie de autovehiculul pe care urmeaza sa-l conduceti.

Completeaza acum un chestionare auto Drpciv!

Pentru a incepe un chestionar auto categoria b, a, c, d, e sau redobandire permis, click pe imaginea de mai jos care corespunde categoriei.

Chestionar Auto Categoria A

Chestionarul auto Categoria A are douazeci de intrebari trei variante de raspuns din care pot fi corecte unul, doua, sau toate trei variante de raspuns, timpul alocat acestui chestionar este de douazeci de minute.

Chestionare Auto Categoria B

Chestionarul DRPCIV categoria B are douazeci si sase de intrebari, timpul pentru rezolvarea lui este de treizeci de minute, pot fi corecte unul, doua, sau toate trei variante de raspuns afisate la fiecare intrebare.

Chestionar Auto Categoria C

Pentru examenul auto categoria C testul online are 26 de intrebari trebuie rezolvat in 30 de minute, pot fi corecte 1, 2 sau toate cele 3 variante de raspuns din cele afisate.

Chestionar Auto Categoria D

Pentru Categoria D testul auto are unul,doua sau toate cele trei variante de raspunsuri corecte, are douazeci si sase de intrebari si trebuie rezolvat in treizeci de minute.

Chestionar Auto Categoria E

Testul auto DRPCIV categoria E are 11 intrebari cu 3 variante de raspuns din care 1, 2 sau 3 corecte si trebuie rezolvat in maxim 15 minute

Chestionare Auto Redobandire Permis

Chestionarul auto DRPCIV pentru redobandirea permisului are 15 intrebari din care trebuie raspuns corect la 13, timpul alocat este de 20 de minute, o singura varianta de raspuns din cele trei afisate este corecta.

 

Chestionarele auto DRPCIV

Examenul auto la sala are ca scop verificarea cunostintelor teoretice ale viitorilor soferi, aceste chestionare DRPCIV contin intrebari din legislatia rutiera in vigoare.

Pentru a fi siguri ca promovati examinarea teoretica pentru oricare din categoriile de permis auto, este recomandat sa parcurgeti toate intrebarile specifice categoriei pentru care doriti sa obtineti permisul de conducere, de cat mai multe ori posibil, dar inainte de aceasta sa cititi legislatia si sa cunoasteti indicatoarele rutiere.

Categoriile Permisului de Conducere

Categoriile sunt puse in functie de masa, capacitatea cilindrica, numarul de locuri, marimea autovehiculului dar si in functie de varsta conducatorului auto.Pe scurt aceste categorii sunt clasificate dupa cum urmeaza: Categoria A Motociclete, Categoria B autoturisme Categoria C autovehicule fara remorca cu masa total autorizata de peste 3500kg, categoria D autovehicule cu mai mult de noua locuri si Categoria E pentru autovehiculele care tracteaza o remorca cu masa mai mare de 750 de kg.

Chestionarele auto DRPCIV din aceste categorii sunt structurate pe mai multe capitole Obligatiile conducatorilor de vehicule, Indicatoare si marcaje, circulatia pe autostrazi, depasirea, Pozitia in timpul mersului, Prioritate de trecere, Mecanica, Masuri de prim ajutor, Sanctiuni si infractiuni, Semnalele luminoase, Semnalele politistului, Trecerea la nivel cu calea ferata, Viteza si distanta dintre vehicule Conducerea ecologica, Conducerea preventiva, Oprirea, Stationarea si Parcarea.

Indicatoare Rutiere

Indicatoare Rutiere in Chestionare Auto

Pentru a circula in siguranta pe drumurile publice conducatorii de vehicule si autovehicule sunt obligati sa cunoasca semnificatia indicatoarelor rutiere.

Indicatoarele Rutiere au diferite forme si culori pentru a ajuta participantii la trafic sa le deosebeasca mai usor. Acestea se gasesc de obicei pe partea dreapta a sensului de mers, dar pot fi montate si deasupra benzilor de rulare sau pe partea stanga.

Indicatoarele Rutiere sunt impartide pe categorii dupa cum urmeaza:

 • Indicatoare de Avertizare
 • Indicatoare de Prioritate
 • Indicatoare de Interzicere sau Restrictie
 • Indicatoare de Obligare
 • Indicatoare de Orientare
 • Indicatoare de Informare
 • Indicatoare si Semnalizare Lucrari pe Carosabil

Cunoscand cat mai bine toate indicatoarele rutiere, veti completa mai mult usor chestionarele auto din cadrul examenului DRPCIV pentru obtinerea permisului de conducere.

Apasa Butonul de mai jos pentru a vedea toate indicatoarele rutiere cu explicatii.

Nou Cod Rutier actualizat

 • CAPITOLUL I – Dispozitii generale
 • CAPITOLUL II – Vehiculele – Conditiile privind circulatia vehiculelor si controlul acestora
 • CAPITOLUL II – Vehiculele – Inmatricularea, Inregistrarea si radierea vehiculelor
 • CAPITOLUL III – Dispozitii generale pentru conducatorii de vehicule
 • CAPITOLUL III – Permisul de conducere pentru conducatorii de vehicule
 • CAPITOLUL IV – Semnalizarea rutiera
 • CAPITOLUL V – Obligatiile participantilor la trafic
 • CAPITOLUL V – Reguli pentru circulatia vehiculelor
 • CAPITOLUL V – Reguli de circulatie pentru alti participanti la trafic
 • CAPITOLUL V – Reguli de circulatie – Circulatia pe autostrazi
 • CAPITOLUL V – Reguli de circulatie – Obligatii in caz de accident
 • CAPITOLUL V – Reguli de circulatie – Circulatia autovehiculelor in traficul international
 • CAPITOLUL VI – Infractiuni si pedepse
 • CAPITOLUL VII – Raspunderea contraventionala
 • CAPITOLUL VIII – Cai de atac impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei
 • CAPITOLUL IX – Atributii ale ministerelor si ale administratiei publice
 • CAPITOLUL X – Dispozitii Finale

Pentru o reusita sigura la examenul teoretic pentru obtinerea permisului de conducere, va recomandam sa mergeti la toate cursurile de Legislatie Rutiera din cadrul Scolii de Soferi la care sunteti inscris.Completati cat mai multe Chestionare Auto DRPCIV inainte de examenul cu politia, astfel veti reduce din stresul din timpul examenului, va veti obisnui cu formatul chestionarului DRPCIV si greselile aparute din diferite motive vor fi mai putine.